Zaradite od starih automobilskih guma

By: Montecredit

Skoro na svakom koraku možemo naići na deponije starih guma motora, putničkih i teretnih vozila. Neke godinama stoje netaknute, naružujući i zagađujući okolinu. Uz malo kreativnosti istovremeno možete pomoći očuvanju životne sredine ali i lijepo zaraditi! Ulaganja su minimalna, a najveće ulaganje jeste poveća prikolica za auto, ako je već nemate 🙂

U današnje vrijeme gotovo da ne postoji dom bez kućnog ljubimca, najčešće psa ili mačke, a jedna od preko potrebnih stvari svakako jeste krevetić na kom će oni spavati, kako bi se izbjeglo penjanje po namještaju.
Upravo ta potreba može biti izvor dodatnih prihoda.

Potrebno:
– boja za gumu
– iverica
– jastučići

Preberite gume koje su u dobrom stanju i dobro ih operite, skinite čvrstu prljavštinu koja se zaglavila u žlebovima i ostavite da se potpuno osuše, a zatim ih rasporedite po veličini. Izmjerite unutrašnji promjer guma i pripremite dno krevetića od iverice, koje ćete kasnije postaviti unutar gume ili fiksirati za donju stranu tako što ćete probušiti rupe na podlozi i gumi i spojiti ih.
Pre fiksiranja podloge, gume prefarbajte u željenu boju ili kombinaciju boja i ostavite da se osuše potpuno, a zatim postavite podloge.

Na kraju postavite jastučiće u raznim bojama i krevetići su spremni za prodaju! U zavisnosti od želja, gume možete dodatno dekorisati docrtavanjem šara, dodavanjem pločica na koje se mogu gravirati imena ljubimaca ili pak različitih ukrasa koji će dodatno uljepšati krevetić.

Neke od ideja za krevetiće možete pogledati u nastavku ovog teksta:

Takođe, gume možete djelimično ili u potpunosti obložiti raznim materijalima, koji će ih učiniti još privlačnijim potencijalnim kupcima:

Krevetići za kućne ljubimce nisu jedini proizvod koji je moguće napraviti od starih guma. Mogućnosti su ogromne, pustite mašti na volju! 🙂

Svaki dječak bi poželjeo ovakvu policu za autiće u sobi, zar ne? 🙂

Napravite stolčić, baštensku garnituru, pa čak i luster koji će sve ostaviti bez daha!

MonteCredit je uvijek tu da podrži Vaše ideje.
Za sve potrebne informacije vezane za biznis kredite, možete nas kontaktirati putem kontakt forme ili pozvati telefonom.

Ukoliko Vas interesuje šta je potrebno za početak saradnje sa nama, to možete pročitati ovdje.

Ostale novosti