Od ideje, do ostvarenja sna! Pokreni svoj biznis!

Ko smo mi?

Već dvadeset godina Monte Credit, kao dio Vision Fund International-a, posluje u Crnoj Gori. Naša osnovna aktivnost jeste pružanje ekonomske i finansijske podrške najugroženijim ekonomskim i socijalnim grupama stanovništva, kako bi ugrožena domaćinstva u nerazvijenim predjelima Crne Gore stvorila osnovu za bolji život i kako bi kreirale održive preduzetničke aktivnosti, a sa ciljem dugoročnog rasta i razvoja.

Biti uspješna kompanija na duži rok za nas znači biti ekonomski, socijalno i ekološki odgovorna kompanija, biti u mogućnosti da ostvarivanjem poslovnog uspjeha doprinesemo društvu i zaštiti životne sredine.

Poštujući sve visoke etičke standarde i poslujući u skladu sa lokalnim, nacionalnim i međunarodnim zakonima, nastojimo da uvođenjem inovacija i objezbeđivanjem održivog poslovnog rasta, istovremeno kreiramo dodatnu vrijednost za sve zainteresovane strane (zaposlene, investitore, društvo i klijente).

Ono što posebno želimo naglasiti jeste da smo usmjeravanjem finansijskih i ljudskih resursa izrazili našu posvećenost i odgovornost izvan okvira poslovanja, pružajući podršku u stimulisanju socijalno odgovornih projekata, rješavanju socijalnih pitanja, kao i direktne pomoći školama i zdravstvenim ustanovama.

Društvena korporativna odgovornost je integrisana u poslovnu strategiju nase organizacije, kako na globalnom tako i na lokalnom nivou. Osnovni cilj Monte Credita je da zajedno sa lokalnim partnerskim organizacijama doprinesemo trajnom poboljšanju poslovnog okruženja i stvaranju održive koristi za društvo i državu.

Šta mi nudimo?

Osnovna aktivnost Monte Credit-a jesu preduzetnički zajmovi onima koji nemaju, ili imaju ograničen pristup zajmovima koje odobravaju poslovne banke. Zajmovi su namijenjeni malim preduzetnicima za osnivanje i poboljšanje mikro preduzetništva u sektorima poljoprivrede, turizma, trgovine, zanatstva, kao i rekonstrukcije i popravke objekata potrebnih za razvoj poslovanja.

Ko su naši klijenti?

Najveći broj naših klijenata / klijentkinja koriste zajmove za osnivanje poslovanja, što otvara nova radna mjesta za članove njihovih porodica. Kako njihova poslovanja postaju održiva, više od polovine naših klijenata / klijentkinja ostaje sa nama i tokom sledećeg zajamskog ciklusa. Najveći dio našeg portfolija koristi se za poljoprivredu, ali obuhvata i druge vrste malih poslovanja.

Preko 60% svih naših klijenata su žene. Žene, kao glavna lica koja vode brigu o porodici, su oni klijenti kod kojih je najveća vjerovatnoća korišćenja povećanog prihoda u korist njihove djece.

Mikrofinansijski centar je nagradio našu kompaniju za inovativan i originalan način kreditiranja kroz seoska udruženja, integraciju mikrofinansijskih aktivnosti sa socijalnom misijom, kao i za posvijećenost društvenoodgovornom načinu rada.

Naša misija

Servisiranje i osnaživanje seoskih porodica visoko-kvalitetnim uslugama i socijalnim programima.

Uspostavljamo lične kontakte sa klijentima, djelotvorno obezbjeđujemo jednostavne i pristupačne usluge i sprovodimo razvojne programe kako bismo poboljšali život u seoskim područjima. Koristimo svaku priliku da naglasimo važnost svakog našeg klijenta i zajednice u kojoj oni žive. Pokazujemo posvećenost, poštovanje, razumijevanje i brigu za svakog klijenta, seosku porodicu i njihove potrebe.

Naša vizija

Život u pravom smislu te riječi za seoske porodice!

Podržavamo razvoj seoskih porodica, jer vjerujemo da je porodica jedna od najvažnijih jedinica društva. Želimo da poboljšamo ekonomsku, duhovnu i društvenu stabilnost i dobrobit seoskih domaćinstava, pomažući im da ispune svoje lične i poslovne planove.

3000 +

Zadovoljnih klijenata

5 000 000€ +

Ukupni iznos pozajmica
Ocjene klijenata

Šta je potrebno za početak saradnje sa nama?

Kvalietno i sigurno ulaganje naših klijenata predstavlja osnovu našeg rada i opstanka. Zato, Monte Credit želi vidjeti dobro osmišljenu poslovnu ideju, koja se realizuje kroz kvalitetno utvrđen i jasan poslovni plan. Kako se radi u malim ulaganjima, bitno je da poslovni plan prikaže osnovnu strukturu investicije, odnosno da imate jasnu sliku onoga što želite da uradite i kako to želite da uradite. Bitno je utvrditi osnovne troškove i visinu budućeg prihoda.

Novi proizvod ili usluga mora biti prihvaćena na tržištu, stoga je poželjno da izvršite i osnovno istraživanje, odnosno da provjerite da li postoji i u kojoj mjeri interesovanje, odnosno dio tržišta za Vaša ulaganja i novu vrijednost. Trebate postaviti jasne ciljeve i smjernice, kao i presjek stanja Vašeg poslovanja u ovom trenutku. Veoma je bitno da precizno definišete troškove ulaganja i da izvršite optimalno i namjensko ulaganje dobijenih sredstava, uz minimalna odstupanja i neophodne korekcije.

Takođe Vam savjetujemo da stalno pratite rast i razvoj ulaganja i da unaprijed budite spremni za bilo kakve dodatne akcije ili nepredviđene troškove. Neohodno je da stalno vodite računa o svojim kupcima i korisnicima usluga, kako bi isti bili zadovoljni i kako bi razvili dugoročni odnos koji sigurno znači i Vaš dugorocni opstanak.

Monte Credit sa svojim zaposlenim je uvijek na usluzi da Vam pomogne pri osmišljanju i realizaciji Vaše investicije i naš je osnovni cilj da zajedničko ulaganje, u kom smo budući pratneri, bude sigurno i kvalitetno i da osigura buduću dobit i razvoj Vasšg domaćinstva i poslovnih aktivnosti, kao i zadovoljstvo Vaših klijenata, što je preduslov napretka i rasta društva u cjelini.