Kako zaraditi uz minimalna ulaganja?

By: Montecredit

Za neke ljude, rad u kancelariji od 7-15h ili 8-16h, slobodan vikend, plaćeni godišnji odmor i bolovanje djeluju kao san. Neki, pak, maštaju o fleksibilnom radnom vremenu i obavljanju posla u udobnosti svoga doma.
Ukoliko spadate u ovu drugu grupu, u nastavku teksta očekuju Vas sjajne ideje za biznis online!

Grafički dizajner
Mnoge firme, naročito manje, nemaju tu mogućnost da priušte sebi dizajnera sa punim radnim vremenom i često angažuju agencije koje po paprenim cijenama rade dizajn.
Nije važno da li ste završili fakultet ili Vam je ostalo par ispita, da li imate radno iskustvo, završeni kurs ili ste samouki dizajner, jedino što je bitno jeste odlično poznavanje programa za grafički dizajn. Do klijenata nije teško doći, naročito dokazanim kvalitetom, putem preporuke i pristupačnom cijenom.

Predavač na online kursevima
Sve više mladih odlučuje da u nedostatku posla drži časove engleskog jezika online. Na oglase za poziciju Online English Teacher – nastavnik engleskog jezika preko Interneta javljaju se diplomirani anglisti, studenti anglistike, ali i ostali koji odlično poznaju engleski jezik i ovo vide kao najbolji način zarade, poput nastavnika/profesora engleskog jezika koji su u penziji, i sl..
Sve što je potrebno za obavljanje ovog posla jesu kvalitetan računar i stabilna Internet konekcija.
Ovakve poslove najčešće nude kompanije iz Kine, Japana i sa Filipina. Za njih se ranije prijavljivalo popunjavanjem formulara na sajtu kompanije, a u poslijednje vrijeme oglasi ovih firmi sve se sve češće mogu naći i na domaćim sajtovima za nuđenje i traženje poslova.

Online prodavac
Trenutno najpopularnija vrsta online prodaje, koja ima najminimalnije troškove jeste tzv. Dropshipping prodaja. Ona se vrši tako što odaberete atraktivan proizvod sa izuzetno niskom cijenom i “poklanjate” ga onome ko poželi. Praktično vi ni ne vidite proizvod, već direktno od dobavljača proizvod stiže kupcu. Sve što je potrebno da bi kupac dobio poklon, jeste da plati “poštarinu”. To izgleda ovako: nađete lančić atraktivnog izgleda koji košta 2 eur. Napravite reklamu u kojoj naznačite da se lančić poklanja i poštarina koju je potrebno platiti da biste dobili lančić je npr. 6.99 eur, rok isporuke provjerite sa originalnim prodavcem. Kad kupac plati “poštarinu”, 2 eur automatski idu prodavcu, kao i podaci o adresi za isporuku, dok na Vaš račun ide 4.99 eur. Dio od tog novca će banka uzeti kao proviziju za obradu transakcije, tako da prije nego što kreirate cijenu proizvoda, potrebno je da provjerite sa bankom koliku proviziju uzima za obradu inostrane trannsakcije. Ako vidite da nema mnogo interesovanja za nekim proizvodom, lako ga i bez gubitaka možete zamijeniti drugim proizvodom.
Troškovi su minimalni, potrebno je da Vam neko napravi platformu za dropshipping prodaju i da odradite kratku obuku. Nakon toga, jedini trošak jeste marketing, odnosno online reklamiranje proizvoda, koje se uglavnom radi preko društvenih mreža, plaćenim oglasom.

Takođe, možete se fokusirati i na online maloprodaju ili veleprodaju: Kupite proizvode koji Vam djeluju atraktivno i mislite da ima interesovanja za njima na tržištu u većoj količini, a prodaju vršite putem online shopa i/ili društvenih mreža. Svakako, ljudi će Vas ozbiljnije shvatiti ako imate svoj website za online prodaju (e-commerce), naročito ako je u pitanju veleprodaja. Ako ne pokušate i ne posvetite se nečemu, to vam ne može doneti finansijsku slobodu.

Savjetnik za društvene mreže
Sve češće firme koje se bave raznim djelatnostima, odlučuju se sa reklamiranje putem društvenih mreža. Ukoliko poznajete ovu oblast, možete se fokusirati na honorarni rad za više poslodavaca istovremeno. U zavisnosti od potreba firmi, možete obavljati poslove savjetnika, ali i kompletno vođenje naloga na društvenim mrežama, komunikaciju sa klijentima i sl.

Programer
Jedan od najunosnijih poslova današnjice!
Ovaj posao Vam omogućuje rad za domaće i inostrane klijente i odličnu zaradu!

MonteCredit je uvijek tu da podrži Vaše ideje.
Za sve potrebne informacije vezane za biznis kredite, možete nas kontaktirati putem kontakt forme ili pozvati telefonom.

Ukoliko Vas interesuje šta je potrebno za početak saradnje sa nama, to možete pročitati ovdje.

Ostale novosti