Verica Obradović Samohrana majka, poljoprivrednik i naš dugogodišnji klijent

Potičući iz veoma siromašne porodice i rastući u planinama Rzanica, ova pedeset-četvorogodišnja udovica je pazila svoje roditelje boreći se da izdržava sebe i svoje četvoro djece. Stekla je samo osnovno obrazovanje.
Devedesetih godina, ova majka četvoro djece ostala je bez posla u državnoj fabrici koja je zatvorena zbog loše ekonomske situacije. U isto vrijeme, ona postaje udovica i počinje mali poljoprivredni posao da bi opstali. Ipak, nije bila u stanju da ga održi.
Svi dugo sanjani Vericini snovi o budućnosti njene djece su stali. Izgledalo je kao da treba čudo da se izađe iz ovog kruga siromaštva.
Preko jednog prijatelja, Verica saznaje za zajmove Agroinvest-a za mikro-preduzeća koja su u nevolji. Još uvijek se sjeća prvog zajma koji je uzela od AgroInvest-a u oktobru 2000. Odlučila je da sa tim zajmom započne malu proizvodnu kompaniju. Počela je sa vrlo malo mliječnih proizvoda, uradila reinvestiranje i uzela još nekoliko zajmova.
Otplativši sve na vrijeme, poljoprivredni posao gospođe Obradović se proširio i danas ona posjeduje farmu za gajenje goveda, mljekaru i staklenik. Porodični posao funkcioniše jer su zajmovi Agroinvest-a zaposlili njena dva sina i svi su ponosni na svoj uspjeh. Zbog visokog kvaliteta svojih proizvoda, postigli su lojalnost svojih kupaca. Preporuke i pozitivne riječi hvale su njihovo najmoćnije marketinško sredstvo u njihovom napredovanju.
“Kako se ispostavilo, nije mi bilo potrebno čudo da izađem iz siromaštva. Sa finansijskim sredstvima, mojoj porodici je pružena šansa da izgradi bolji život i budućnost mojim unucima” kaže Verica.