Olgica i Radovan Kapisoda Ugostitelji

Napornim radom, porodica Kapisoda borila se i žrtvovala kako bi zaradila za život od male auto-limarske radnje i iznajmljivanja tri svoje spavaće sobe turistima tokom kratke turističke sezone, od sredine juna do sredine septembra.
Tokom tog perioda, pet članova porodice, uključujući Olgicu i Radovana, zajedno s kćerima Andjelom (6), Jovanom (11) i sinom Milanom (9), živjeli su u trpezariji.
Prihodi ostvareni u ovom periodu, dopunili bi skromnu zaradu auto-limarske radionice i služili bi za preživljavanje porodici tokom cijele godine.
Zahvaljujući maloj ušteđevini, pomoći od strane porodice i prijatelja, kao i dva zajma AgroInvesta/MonteCredita, porodica Kapisoda je uspjela renovirati naslijeđenu imovinu i sada rentira 10 soba turistima. Njihovi gosti imaju prostor i privatnost, kao i porodica koja očekuje četvrto dijete.
“Puno su nam pomogli prijatelji i porodica. Mikro-kredit je stigao baš na vrijeme. Sa svim tim, odlučili smo da dobijemo još jedno dijete, znajući da sada možemo pružiti pristojan život svoj našoj djeci,” kaže Olgica Kapisoda.
Više mjesta za turiste znači i više prostora za svakog člana porodice, što je najviše obradovalo djecu: “Srećan sam jer sad imam svoju sobu gdje se mogu igrati i raditi domaće zadatke”, kaže devetogodišnji Milan kapisoda.